Sæsonen er slut

Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj af sted tomhændet står du tilbage og kan slet ikke følge med” sådan lyder Carsten Valentins ord gemt bag titlen Sæsonen er slut.
Kulden der gemmer sig i vinden når jeg om morgnen drager ud fra hjemmet afslører at efteråret har meldt sin ankomst.
Men lommer med sol og stille luft er stadig at finde hist og her. En søndag eftermiddag med skitsebogen i den ene hånd skred jeg over i Frederiksberg Have for endnu en gang at sætte mig til rette i den kinesiske pavillon og nyde en kop varm te.
Knap havde jeg dog fået bogen op, fundet en blank side og sat pennen ned på overfladen før en ældre dame med let bedende øjne og et fint smil spurgte om hendes selskab måtte sidde ved mit bord. Det sagde jeg jo ikke nej til. Og fra at skulle være en eftermiddag med tegning blev det til snak med en flok helt ukendte mennesker om alt fra at falde til, Roskilde by, Japan og Afrika. Herligt når der opstår den slags uforudsigelige stunder.

Med efteråret kommer også de modne æbler og nøj hvor jeg mæsker mig i dem! De kommer på havregrøden om morgnen, i marmeladen og i aftensmaden. Billedet herover er æbleflæsken med friske timiankviste på vej ind i ovnen.
Og jeg er slet ikke færdig med at nyde æblerne – to ture ud for at samle æbler er allerede skrevet ind i kalenderen og jeg står bare og tripper for at komme ud af døren.

Så jeg fylder ventetiden ud med gode stunder som en frisk koncert med Shaka Loveless i Fælledparken.

Smågriner over supermarkedets Lækkerier til krukken – hvis I forstår…

Mindes sommerens gyldne øjeblikke så som at sidde i Kongens have med en flok nye venner for at blive afbrudt af en sød pige der syntes hun havde lidt rigeligt at slæbe på og lod os overtage kassen fra lagkagehuset.

Der var også et vådt øjeblik på Ofelia beach hvor jeg og de andre publikummer måtte løbe i læ oppe på scenen mens regnen væltede ned.
Per Worm som stod og spillede guitar tog det i stiv arm og spillede videre med ryggen til publikum.
Så tomhændet står jeg bestemt ikke tilbage – jeg har næsten slet ikke mere plads. Lidt melankoli skal der dog lige være plads til så nyd den her:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s