This is Halloween, everbody make a scene

Snart er det allehelgens aften og supermarkederne boomer med græskar i forskellige størrelser og i forskellige stadier af forfald.
Traditioner begynder så småt at pible frem. Og da min yngre bror har fødselsdag på denne “grufulde” dato – 31 oktober. Har temaet det sidste mange år været netop Halloween og dette år er ingen undtagelse.
Og efter ønske skal der laves en kagemand – eller rettere sagt et kagegræskar.
Skitsen er lavet:

Og ved brug af rød, gul og sort pasta farver vil jeg forsøge at ramme dette udkast. Muligvis skal der tilsættes noget slik såsom vampyrer, orme og andet stemningsskabende – men det må freestyles henover.
Jeg vil opdatere dette indlæg senere på ugen når kagen er bagt og pyntet.
Sidste år gav jeg min bror et par lydbøger han kunne dowloade fra nettet – et kort ville jo nemt have kunne forklaret dette. Men det ville være lidt tamt. Så i stedet oprettede jeg en mail med et passende navn, lavede dette kranie i papir hvor jeg “indgraverede”mailadresse og kodeord. Så lagde jeg kraniet i en vinkasse fyldt med papirstrimler og sømmede låget på. Jeg har desværre intet billede.
I år regner jeg med at gaven skal deklameres af en borgmester, men ikke hvilken som helst borgmester. Næh nej for det er selveste borgmesteren af Halloween (Nightmare before Christmas) – download ham her. Om han får selskab af Oogie Boogie må tiden vise.

Så kom og gik fødselsdagen og den traditionelle hymne blev afsunget, gaver pakket op og mad fortæret.
Min borgmester endte med et gavekort under armen og kunne fremvise et stort smil:

Og kagegræskaret lykkedes da også nogenlunde – slikket blev ikke helt så integreret som ønsket, men det smagte herligt!

Opskriften kommer her:

Dej
500 g mel
300 g margarine
1 dl vand
2 æg
1 pk gær
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme

Remonce
100 g margarine
100 g sukker
50 g hakkede nødder

Opløs gæret i vandet og kom de resterende ingredienser i og ælt det til en smidig dej – den er lidt fedtet.
Del dejen i 2 lige store stykker og så kan du så former du dem til fx. et græskar eller en kagemand | kagekone.
Lav remoncen og smør den ud på bunden og ligger så den anden del af dejen ovenpå. Sørg for at den er ordentligt lukket i kanten så remoncen ikke løber sin vej når den kommer i ovnen.
Lad den hæve 30 minutter, pensel den med æg og sæt den ind i en 250 grader varm ovn i 15 minutter.
Lad kreationen køle af på en rist inden du pynter den med glasur og slik.
Man kan med fordel bruge æggehvider og pastafarver i glasuren.
Du kan tage en frysepose og fylde glasuren heri – klippe et lille hul i hjørnet af posen og så har du en tyl der gør du nemmere kan styre stregerne.

Gru og gys i rigelige mængder folkens!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s