Fremtidsprojekt i nutid

Ost, ost , ost, ost ost.

ost_19_01_2013_7Et mildt ostebord af Mimolette, Tomme de savoie, Port Salut, Camembert de Normandie og en Le bleu havde lagt sig ned på en lørdag aften og ventede som sådan bare på at gæsterne kom og satte sig til bords.
Kyndelmissen var i gang med at binde sin knude og sprede isblomster på en bilrude.
Cyklens gear stod nu permanent på 5 – ord som fedtpropper og silikone totalt ignoreret.
Rugbrødet var bagt dagen i forvejen – rugmelet købt i fødevarefællesskabets lille interimistiske butik gav brødet en sødme som jeg ikke før havde lagt mærke til. Lækkert.

ost_19_01_2013_13Sommerens syltede grønne brombær gør det godt til leverpostej!

Knækbrød lå i stabler og sugede vellysten smørknivens offer til sig.

ost_19_01_2013_8Og cheesecaken, som jeg tidligere nævnte som et projekt af fremtiden stod nu for enden af bordet og gjorde sig til på det skrå fad.

ost_19_01_2013Den lykkedes ikke helt som drømmen, dertil blev der for lidt af kirsebærtoppen og springformen var for bred (er justeret ind i opskriften nederst). Men smagen sladrer om at den er værd at kaste energi i.

ost_19_01_2013_16Her er det et mislykkedes forsøg på at kandisere hybenroseblade – de skulle have været i oven, men kom det aldrig. De duftede stadig skønt.

Musikken havde i et par timer løbet vellysten ud af højttalerne og det desværre i et lidt for godt lydniveau til overboen helt var med på ideen. Så en klage senere var høretelefonerne klæbet fat til kraniet og så fik den færgemandsforskrækkede Madsen lov til at fortælle om stjernenatten hvor de tusinde tanker skal ud og stå på egne ben. Snart var rengøringen en saga blot, mørket lå blåt på den sneklædte græsplæne og ringeklokken udbasunerede indkomne gæster.

ost_19_01_2013_15En gave fra min farmor til min far skulle også lige pakkes ind – papiret er fra et ørne kallegrafiprojekt og dette ark er blot et af uffatteligt mange. Murersnoren i pink er blillig i meter og giver god farve. En krøllet brun lap fra en papirspose blev til til og fra kortet.

Cheesecake – Ris a la mande style
300 gr hvid chokolade
250 g brune kager
40 gr smør, smeltet
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 gr mascarpone
200 gr cremefraiche (ikke den lette)
½  øko citron, skal og saft
1,5 dl piskefløde
Vanilie

Kirsebærtop
2 blade husblas
½ glas kirsebærsauce (fra den Gl. fabrik)
Pecan-valnødder efter lyst

Smelt den hvide chokolade over vandbad ved svag varme og stil den til side.

Knus brun kagerne og bland dem med det smeltede smør.
Tryk blandingen ned i en smurt springform (diameter ca. 24 cm)

Hæld æggeblommerne i en skål og tilsæt formelis.
Pisk til massen bliver lidt lysere og skummende.

Rør mascarpone, cremefraiche, citron og citronskal i.
Pisk flødeskummen for sig og vend den i mascarponemassen (hvis du ikke kan få klumperne ud,så pisk den gerne med håndmikser)
Vend så den smeltede hvide chokolade i og hæld massen udover brun kage-bunden. Lad kagen stå natten over i køleskabet.

Kirsebærtop:
Kom husblas i koldt vand og lad dem ligge i 5 minutter før de tages op og vrides fri fra vand.
Smelt dem i en gryde sammen med lidt af kirsebærsaucen.
Når husblasen er opløst kommes resten af kirsebærsaucen i og varmes op.
Så hældes herligheden ud over den kolde cheesecake, nødderne drysses på og kagen kommer retur ind i køleskabet.

Tip: Placer et stykke bagepapir (gerne et af silikone) i bunden af springformen. Når du skal have kagen ud og over på et fad så kan du lige sikre dig at kagen slipper springformen ved at køre en kniv langs kanten.
Så sætter du springformen på fadet, åbner formen og trækker så bund og bagepapir væk mens du bruger springformringen til at holde kagen inde på fadet. På denne måde burde det hele komme over på fadet i samlet trop.

Reklamer

4 thoughts on “Fremtidsprojekt i nutid

    • Du kan roligt give dig i kast med den mens smagen af jul stadig er tilladt. Mine kollegaer fik lidt af resterne i går og var alle ret vilde.
      Så det er bare med at komme ud over stepperne!

    • Ja jeg syntes også de var velvalgte og alle kunne være med – selv dem der ikke før havde kastet sig over et ostebord.
      Næste gang tror jeg der skal være lidt mere fokus på brødet – det var ikke helt i vinkel omend det smagte godt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s